Сергей Станишев: Политиката на ЕС не смекчи финансовата криза

  • 11 декември 2011 12:15

  • 1179
  • 3
Сергей Станишев: Политиката на ЕС не смекчи финансовата криза
© булфото

Това, което предписа Европейският съвет, е всъщност продължение на политиката, която се води в Европа и повечето страни вече две години и половина. Това заяви лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

В предаването „Неделя 150” на БНР той поясни, че резултатите от водената политика в ЕС са налице. „Нито финансовата криза се смекчи, напротив, тя се задълбочава, нито има икономически растеж, а безработицата расте навсякъде в Европа, в това число и в България се увеличи двойно, и няма светлина в тунела. За да се излезе от кризата са нужни решителни мерки и политическа воля. До сега вече 2 години и половина се действа с огромно закъснение след много кандърми, погрешни сигнали и половинчати мерки, което води до разрастване на паниката на пазарите. ПЕС предложи много по-цялостен подход, който действително би довел до много по-ясни сигнали и последователни действия, които са свързани с евробонове или еврооблигации, което би показало, че целият ЕС застава зад еврото. Второ – разширена роля на ЕЦБ, въвеждане на допълнителни мерки за допълнителни приходи в ЕС – данък върху финансовите транзакции, и много други конкретни мерки”, коментира Станишев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1179 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Semki,Bonbonki i Kartofki

2011.12.13 | 15:30

3
---- Прикрепено писмо (до Порасналия министър Цветанов от "икономиите" на майка му.) ---- Подател: евгени славков До: minister@mvr.bg, mvr@mvr.bg Относно: до Порасналия министър Цветанов от "икономиите" на майка му. Дата: Вторник, 2011, Декември 13 14:51:10 ЕЕТ Господин Цветанов,все повече хората ще се запитват кои сте.И все повече премиера ще избягва пикантни въпроси около тайната неофициална визита на псевдопатриарх Въртоломей с Борисов,относно "Двете Теми",при пристигането си от Истанбул.И Все повече ще възникват въпроси и от страна на застрахователните агенции относно палежите на автомобили в София,и каква е връзката между "Някои Неща" .И още повече ще се запитват в Белия дом кой е Джеймс Уорлик.Също и Сидеров ще размишлява,кой моу скрои "шапката" някога под формата на "магистралата" и по-късно като "дажамията".Бъди сигурен,че е въпрос на време да ви разберат как от Семки и Бонбонки и от икономисаните "закуските " на Цветанчо, и как сьс"сеене " на картофи от "премиери" в нивата на "България-АБВ-Еоод." се порасва Толкова !!!
iui

2011.12.12 | 13:56

2
glopak kateb 6te stabilizira nalite vidahme koi razpredelq porcite
iui

2011.12.12 | 13:56

1
glopak kateb 6te stabilizira nalite vidahme koi razpredelq porcite

Добави коментар

Водещи новини