Меле между нацисти и антифашисти в Швеция

  • 10 декември 2011 20:36

  • 1352
  • 1
Меле между нацисти и антифашисти в Швеция
©

Шведската полиция задържа днес 15 души в столицата Стокхолм при сблъсъци между ултрадесни формации, организирали факелно шествие под мотото "Спрете враждебността спрямо шведите", и участници в антирасистка демонстрация, обявена в отговор на радикалите, предаде ИТАР-ТАСС.

Когато националистите запалили факелите си, противниците им започнали да хвърлят по тълпата бенгалски огньове и бомбички и се опитали да преминат загражденията. Полицаите били принудени в отговор да използват палките си. Засега няма сериозни сблъсъци между противниците, но не се знае колко дълго полицията ще успее да държи двете групи на разстояние. Антифашистите се постарали да надвикат нацистите, както и да попречат на ораторите им с вувузели и свирки. Полицаите се опитвали да ги изтласкат по-далеч от ултрадесните, около които се били събрали около 500 слушатели.
По пътя към мястото на факелното шествие полицаите задържали 11 души, които вероятно са граждани на Дания и представители на леви сили. Задържането е по специален параграф за предотвратяване на обществени безредици.

Последвайте канала на

БТА
1352 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.12 | 10:09

1
Не става ясно нацисти ли са или националисти? Или просто автора на статията е глупак.

Добави коментар

Водещи новини