Унгария се присъединява към фискалния съюз

  • 09 декември 2011 15:13

  • 909
  • 0
Унгария се присъединява към фискалния съюз
©

Унгарският министър по европейските въпроси Енико Дьори заяви пред Би Би Си, че нейната страна страна иска да се присъедини към фискалния съюз, съставен от 23 държави от еврозоната.

По този начин министърът отрече думите на френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в за нежеланието на централноевропейската държава да се приеме по-строги мерки за контрол на бюджета на страните членки. Тя допълни, че правителството в Будапеща ще се консултира с парламента. Министърът заяви, Великобритания, чийто премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. отказа да приеме плана на френския президент и германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, изпада в изолация от ЕС. Будапеща и Лондон бяха сред най-отявлените критици на плана за излизане от еврокризата.

Късно снощи 17-те членки на еврозоната (Германия, Австрия, Белгия, Кипър, Испания, Естония, Финландия, Франция, Ирландия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словакия и Словения), както и шест страни извън еврозоната (България, Дания, Латвия, Литва, Полша и Румъния) подкрепиха идеята на Брюксел.

В същото време премиерът на Дания Хеле-Торнинг Шмит каза, че нейното правителство ще обсъди въпроса за присъединяването към фискалния съюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини