Ню Йорк таймс: Великобритания е сигурният губещ на срещата на ЕС

  • 08 декември 2011 13:46

  • 942
  • 1
Ню Йорк таймс: Великобритания е сигурният губещ на срещата на ЕС
© gettyimages

Независимо какви ще бъдат резултатите от срещата на върха в Брюксел през тези два дни, на която ще се обсъжда финансовата криза в еврозоната, Великобритания със сигурност ще загуби, пише в. Ню Йорк таймс.

В правителството на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. все по-често се чуват гласове, че ако еврото се срине, това ще поведе към пропаст и Обединеното кралство. В случай, че бъде прието решение за укрепване на общата европейска валута, Лондон ще бъде изтласкан в периферията на ЕС. Островът е загрижен за бъдещото на Ситито, чиито приходи могат да спаднат драстично, ако бъдат приети нови правила в ЕС.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че иска всяка една промяна в ЕС да бъде одобрена от всичките 27 страни-членки. На теорията Великобритания може да наложи вето. Но Париж и Берлин заявиха, че промените могат да бъдат направени и само в 17-те страни, използващи общата европейска валута. Реформите, във вижданията на Меркел и Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в са единственият начин за спасяването на еврото.

Изданието твърди, че правителството в Лондон вече играе ролята на пасивен наблюдател, разпънат между антиевропейските настроения в страната и натиска на лидерите от ЕС за по-по-тясна фискална интеграция, със или без Великобритания. Отговаряйки на евроскептиците в страната си Камерън по-рано заяви, че за всяко решение в полза на еврозоната, страната му ще иска същия жест от Брюксел. Тези думи обаче изнервиха тандема Меркел-Саркози, които искат по-строга дисциплина в 17-те.

Последната среща на върха на 25 октомври бе белязана от остра размяна на реплики между премиера на Великобритания и президента на Франция. "Омръзна ни да ви слушаме да ни критикувате и да ни казвате какво да правим". "Казвате, че мразите еврото, не пожелахте да се присъедините (към еврозоната), а сега искате да се месите в нашите срещи", разкритикувал Саркози и Камерън .

"Тези държави се оплакват от засилващото се желание на еврозоната да взима решения, без да се консултира със страните, които не използват общата европейска валута. "Кризата в еврозоната засяга всички наши икономики, включително тази на Великобритания", отговори Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.. Той наблегна на факта, че държави от еврозоната взимат решения, които са жизненоважни за останалите страни членки на ЕС, които също са част от Общия пазар.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Благой

2014.04.13 | 19:38

1
Англичаните винаги гледат да минат метър през цялата си история, като мислят че останалите са балъци. Обаче това свърши. Веднъж и те да не са на далавера. Да си припомним как винаги са били срещу България и винаги са подкрепяли нашите врагове.

Добави коментар

Водещи новини