Трусовете в Италия не стихват

  • 26 август 2016 07:53

  • 20202
  • 1
Трусовете в Италия не стихват
©

Ситуацията в Италия след земетресението остава бедствено и сложно. Нови трусове са съборили буквално до основи къщи в село, предаде БТВ.

Спасеното момиченце от вчера е добре. Тя е настанена в болница. Били са спасени още деца. Но колкото повече минават дните, толкова повече намаляват шансовете те да са живи. Спекулира се, че броят на загиналите надминава 250 души. Възможно е броят на загубилите живота си да се окаже много повече, твърдят орагните на реда.

Институциите в Италия действат изключително прецизно и систематизирано. Само през първия ден се наблюдаваше някаква паника. Много бързо се строят палаткови лагери и се помага на хората.

Вторичните трусове след голямото земетресение не стихват. Според националния сеизмичен център през нощта са регистрирани повече от 40 труса, най-силният от които е бил с магнитуд 4,8, а по-голямата част от останалите над 3.

В зоната на земетресенията е имало от сряда досега над 500 вторични труса.

Припомняме, че информацията до тук е, че 250 души са загинали при земетресението в Централна Италия, съобщи Имаколата Постильоне, ръководителка на службата за гражданска защита, на пресконференция в Рим. Хоспитализирани до момента са 365 ранени.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
20202 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.26 | 16:36

1
Господи Иисусе Христе, сине Божий, помилуй както нас Българите, така и Италианците. Амин!

Добави коментар

Водещи новини