Френските медии вече няма да публикуват снимки на атентатори

  • 27 юли 2016 17:02

  • 6445
  • 4
Френските медии вече няма да публикуват снимки на атентатори
© Getty Images/Guliver

Повече няма да се поместват снимки на извършители на терористични атаки, за да не ги „величае посмъртно". Това съобщи френският в. „Монд".

Най-големият в страната телевизионен канал BFMTV потвърди, че ще се присъедини към инициативата, както направи преди него и католическият всекидневник „Ла кроа". Френското Радио 1 пък обяви, че повече няма да назовава терористите поименно.

Управляващият редактор на „Монд" каза, че всички са се чувствали зле след като се гледали поредица снимки от миналото на атентатора от Ница. Жером Фенольо визираше фотоси на убиеца Мохамед Булел, който демонстрира мускули и танцува салса. Фенольо обаче каза, че фактите не трябва да се спестяват, затова вестникът ще продължи да назовава терористите с имената им.

Телевизия BFMTV, която беше силно критикувана за интервюто си с Амеди Колибали, който взе заложници в еврейски магазин за храни през януари 2015 година и акцията му завърши с четирима убити, спира с излъчването на снимки на терористи. Католическото издание „Ла кроа" също няма повече да публикува снимки и фамилиите на терористи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6445 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.29 | 13:34

4
Освен това ще казват че е било битов акцидент, амок, депресия или някаква друга измислица. Имена също няма да се споменават за да не се злепоставят звучните френски имена като Мюмун, Мехмед мУхамед, халим и насраф. А за избитите французи ще го пишат самоубийство, катастрофа или нещастен случай. Така ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОВЦЕ ще спят спокойно,
Тъй е чадо

2016.07.28 | 10:55

1
Перфектно казано !!!

2016.07.29 | 13:33

3
Какво стана със свободата на словото в Франция и в частност Европа ?!!
Цеко Кокошкин

2016.07.29 | 13:33

2
Французите взимат пример от "розовата нация",там никой не говори лошо за под-човеците,защото тях мама Меркел ги покани и трябва да се отнасяме добре с тях.Да си националист вече не е модерно,модерно е да си педерас,продажник или друга измет някаква.

Добави коментар

Водещи новини