Арестуваха бившата жена на терориста от Ница

  • 15 юли 2016 18:41

  • 5634
  • 1
Арестуваха бившата жена на терориста от Ница
© gettyimages (архив)

Френската полиция задържа бившата съпруга на атентатора от Ница - Мохамед Лауайеж Бухлел, пише газета.ру.

Жената, чието име на този етап не се съобщава, е отведена в следствен арест в южния френски град след извършен обиск на нейното жилище. Разследващите ще се опитат да разберат от нея дали нападателят е имал съучастник, допълва БТА.

Междувременно местен прокурор потвърди самоличността на човека, който е отговорен за смъртта на десетки души. По последни данни жертвите са 84, като 10 от тях са деца. Ранените са 202-ма, а 25-ма от пострадалите са на командно дишане.

Френски медии изнесоха нови данни за 31-годишния мъж. Той е роден в предградие на тунизийския курортен град Сус и е имал само гражданство на родината си и разрешително за пребиваване във Франция. Адресната му регистрация е в Ница и той е стар познайник на полицията. Бухлел е имал проблеми със закона заради домашно насилие, заплахи, кражба, употреба на оръжие, но не и за тероризъм. По-рано за него се появиха данни, че той е женен с три деца.

От една година Булел е имал книжка за камион. Той е работил като доставчик във фирма, но преди един месец имал инцидент. Заспал на волана и предизвикал пътнотранспортно произшествие. Тогава бил задържан под стража.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баба Гицка

2016.07.16 | 16:30

1
Камион ме блъсна, майко, трактора ме гази! Поздрав с Тодор Колев за франсетата! :) И не забравяйте, бъдете толерантни и вкарайте още имигранти. :)

Добави коментар

Водещи новини