Анджела Игъл ще се кандидатира за лидер на британските лейбъристи

  • 09 юли 2016 19:35

  • 1956
  • 3
Анджела Игъл ще се кандидатира за лидер на британските лейбъристи
© Getty Images/Guliver

Британската депутатка лейбъристка Анджела Игъл обяви днес, че ще се кандидатира за нов лидер на партията, предаде Франс прес.

Тя ще направи официално това в понеделник.

Сегашният лидер на лейбъристите Джереми Корбин е изправен пред вътрешен бунт, като 80 процента от депутатите от партията са против него, посочва БТА.

"В понеделник сутринта ще обявя моята кандидатура за лидер на Лейбъристката партия. Ще обясня моята визия за страната и за това, което може да постигне една силна Лейбъристка партия", заяви днес Игъл. Тя говори след провала на преговорите със синдикатите, които имаха за цел уреждане на вътрешния конфликт в основната опозиционна сила във Великобритания, избухнал, след като британците гласуваха за излизане от Европейския съюз.

Британските лейбъристи по принцип подкрепят членството на страната в ЕС. Джереми Корбин бе разкритикуван след референдума, че не е водил достатъчно активна кампания против Брекзита. Депутатите лейбъристи гласуваха вот на недоверие на Корбин. Мярката няма задължителна сила, но бе приета със 172 гласа "за" при само 40 "против".

Корбин обаче отказва да подаде оставка, надявайки се на подкрепата на активистите на партията, благодарение на които до голяма степен бе избран за неин лидер преди 9 месеца. Днес той подаде ръка на депутатите лейбъристи и изрази готовност да работи с тях, но не и да се оттегли.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1956 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.11 | 12:23

3
тва от кой пол е?

2016.07.11 | 12:23

2
ОК. СТАВА ЯСНО, ЧЕ В НЯКОИ НАЦИИ НАИСТИНА СИ ИМА ТРЕТИ ПОЛ. НЕ НИ ЛЪЖАТ.
Гост

2016.07.09 | 21:01

1
За Ангел не знам, по скоро ми клони към орел с тая физиономия хехехе

Добави коментар

Водещи новини