Германия с ново законодателство за интегриране на бежанците

  • 08 юли 2016 07:37

  • 3002
  • 5
Германия с ново законодателство за интегриране на бежанците
© Getty Images/Guliver

Германските депутати одобриха днес нов закон, определящ мерки за интегриране на големия брой бежанци, пристигнали в Германия, включително създаване на работни места за кандидати за убежище, предаде ДПА.

Законът, одобрен от Бундестага - долната камара на парламента, включва и мерки за ограничаване на помощите за хората, които отказват да се интегрират.

Преди четири месеца, когато съобщи, че ще се приеме такова законодателство, канцлерът Ангела Меркел го нарече историческо. Законът обаче беше разкритикуван от правителствения комисар за интеграцията Айдан Йозогюз, която каза, че той всъщност ще отчужди хората, които трябва да приобщи. Според нея новото законодателство е важна стъпка за осигуряване на мерки за интегриране на мигрантите, но не дава определение кой има право на държавна подкрепа.

Законът беше разкритикуван и от бежански организации, които заявиха, че е контрапродуктивен.

Особено противоречив елемент в него е т.нар. определяне на местожителство, при което правителството може да ограничава движението на одобрени кандидати за убежище, като определя къде да живеят те за период от три години, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3002 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.07.21 | 09:40

5
Немска интеграция : две години плащат за изучаване на немски език по 650 евро ! Следващите 2 г. ,за втора ствпен ,и още 2 за първа степен !А след това може да продължиш да учиш ,висше ,докато си жив !Това е интеграция за бежанци по немски !

2016.07.21 | 09:39

4
А В БЪЛГАРИЯ ДАВАТ ПОМОЩИ НА ЦИГАНИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ ИНТЕГРИРАТ.САМО ДА ГЛАСУВАТ КРАДАТ И РАЖДАТ НА КИЛОГРАМ ДРУГИ ТАКИВА БЕЗПОЛЕЗНИ И ВРЕДНИ СЪЩЕСТВА
Циганин

2016.07.14 | 14:18

3
На крив български педал ,циганите му криви !Ибрик ,и да те клесат и черните и циганите ,няма да родиш ,педал си !Безполезно и вредно същество !

2016.07.11 | 10:24

1
Извинявай циганин, какво е Ибрик?
дуци

2016.07.14 | 14:17

2
вари го печи го феса си е фес все гледа да мине по ръба , познайте в близките години фрау меркел ще изнася натурализирани немци с арабски имена за застаряваща европа

Добави коментар

Водещи новини