Гърция бори неплащането на данъци в страната с нов пакет от мерки

  • 05 юли 2016 09:11

  • 1119
  • 2
Гърция бори неплащането на данъци в страната с нов пакет от мерки
©

Гръцкото правителство е изготвило нов пакет от мерки за борба с неплащането на данъци, съобщават вестниците в Атина, цитирани от БТА.

В. "Нафтемборики" пише, че феноменът с неплащането на данъци продължава да процъфтява по островите и във всички туристически райони на страната.

Въпросният "пакет" от мерки все още е на "хартия" и включва два законопроекта за разширено използване на виртуални и електронни пари в сделките, а също и доброволно разкриване на доходите от страна на данъкоплатците.

Очаква се законопроектите с новите мерки да влязат в парламента в някой от следващите месеци.

Изглежда, че и това лято е на път да бъде загубена "битката" с неплащането на данъци, смята изданието, като подчертава, че мерките, от които се очаква да допринесат за ограничаване на феномена "бягство от данъци" и за увеличаване на постъпленията, ще се проточат и няма да дадат желания резултат.

В. "Имерисия" коментира, че правителство и банкери търсят нов икономически модел за разплитане на "гордиевия възел" с "лошите кредити", възлизащи на 105 млрд. евро, което е сред условията на кредиторите за отпусканата финансова помощ на страната.

Вестникът бие тревога за влошаващата се ситуация в икономиката, породена от новата вълна фалити и "затваряне" на фирми. Прекомерно високите данъци и липсата на финансиране "задушават" домакинствата и бизнеса, отбелязва вестникът.

Последвайте канала на

Калина Христова
1119 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.09 | 13:49

2
Хитрите и мързеливи византийци въпреки всичко ще се оправят! Какво ви интересува тях! Погледнете какво сме ние-нула!
ъх

2016.07.09 | 13:49

1
гърците трябва да вземат пример от боико......черноморските курорти наистина заприличаха на г.р. кербала на всеки ъгъл полиция данъчните на глутници са на лов за глоби.придружени от полиция , стресират чужденците. но поне 'ще има пари за асфалт

Добави коментар

Водещи новини