Синдикатите във Франция порязаха правителството за трудова реформа

  • 30 юни 2016 19:24

  • 1143
  • 0
Синдикатите във Франция порязаха правителството за трудова реформа
© Getty Images/Guliver

Усилията на френското правителство за прекратяване на конфронтацията със синдикатите чрез компромиси в трудовите закони удариха на камък, след като синдикатите отхвърлиха новите изменения, съобщава "Ройтерс".

Президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 иска да улесни фирмите при набирането и уволняването на персонал в опит да свали безработицата преди президентските избори следващата година. Синдикатите обаче казаха, че реформите сериозно нарушават правата на работниците.

Един от най-спорните текстове се фокусира върху даването на повече власт на отделните компании за преговарят за заплащането и условията на труд. В момента тези дискусии са на секторно ниво, където синдикатите имат повече влияние.

В сряда правителството предложи синдикатите в по-голяма степен да имат думата при определяне на условията на работниците на ниво индустрия, отколкото в момента е предвидено в законопроекта, като акцентът все още се измества към фирмите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини