Казньов не изключва нови арести след нападението край Париж

  • 14 юни 2016 13:35

  • 1673
  • 0
Казньов не изключва нови арести след нападението край Париж
© Gettyimages (архив)

Френският вътрешен министър Бернар Казньов каза, че трябва да бъдат извършени нови арести след терористичния акт край Париж и ликвидирането на убиеца на двама служители на полицията, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Следствието продължава и трябва да доведе до нови арести", заяви Казньов. Той посети столичното предградие Манянвил, където снощи беше извършено нападението. Министърът пристигна в полицейски участък, където е работила една от жертвите - 42-годишният Жан-Батист Салвен, посочва АП. Нападателят Лароси Абала беше ликвидиран, след като уби двама служители на полицията - мъж и жена, които живеели заедно. Мотивът за атаката още не е ясен. Според неназован източник, цитиран от свързаната с "Ислямска държава" информационна агенция Амак, нападението е било извършено от боец на групировката. "Ислямска държава" обаче не е поела официално отговорност.

Във Фейсбук имаше профил с името на Абала, показващ снимка на усмихнат мъж с брада. Той обаче изчезна днес сутринта от интернет. Две от последните публикации в профила включваха видеоматериали, критикуващи Израел и Саудитска Арабия. В последната достъпна публикация се осмиваше логото на Европейското първенство по футбол. "Някои ще кажат, че навсякъде виждаме зло!", гласи коментар, пуснат от Абала около 18 часа преди нападението.

Айфеловата кула в Париж беше осветена снощи в цветовете на дъгата в памет на жертвите на стрелбата в нощен гей клуб в американския град Орландо в събота, при която бяха убити поне 49 човека. Убийствата в Манянвил бяха извършени в момент, когато френската полиция проявява голяма бдителност за възможни нападения по време на Евро 2016, отбелязва Ройтерс. Ако се потвърди, че за атаката е отговорна "Ислямска държава", това ще бъде първият екстремистки удар във Франция, откакто правителството обяви извънредно положение след атентатите в Париж през ноември. Съдебен източник каза, че сутринта са били извършени обиски в дома на нападателя и на други места. Според друг източник името на Лароси е фигурирало в разследване по случай с мъж, който заминал за Сирия. Той обаче не бил сметнат за заплаха.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини