Мъж уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им

  • 14 юни 2016 06:37

  • 13223
  • 1
Мъж уби полицай и съпругата му в Париж, спецчасти спасиха момченцето им
©

След продължила часове наред заложническа драма нападателят и похитител бе ликвидиран от полицията. До убийство на полицай и заложническа драма се стигна късно вечерта вчера в парижкото предградие Манянвил, намиращо се северозападно от френската столица, предаде "Дейли мейл".

Въоръжен мъж наръга многократно с нож униформен, който е починал от раните си около 21 часа вечерта в понеделник. Нападателят взе за заложници съпругата и сина му. По-късно стана ясно, че жената е била убита. Детето е било спасено.

На мястото пристигна полицаи и води преговори с похитителя. Съобщено бе по-късно и за стрелба и експлозии. Разпространено бе името на полицая - това е 42-годишният командир Жан-Батист Салвен.

"Ислямска държава" пое отговорност за убийството на френския полицай и партньорката му край Париж, предаде Ройтерс, като се позова на свързаната с джихадистката групировка информационна агенция Амак. Тя цитира източник от ИД да казва, че боец на джихадистката групировка е убил заместник-началника на полицейския участък в град Ле Мюро и неговата жена.

Нападателят казал при преговорите с полицията, че е от "Ислямска държава", предаде по-рано Франс прес, като се позова на изявление прокуратурата на френската столица. Свидетели разказали, че мъжът викал "Аллах акбар" (Аллах е велик), нахвърляйки се с нож на 42-годишния полицай в Манянвил, на около 55 километра западно от Париж.

Разследването на случая е поверено на антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност.

Френският президент Франсоа Оланд обеща двойното убийство да бъде изяснено напълно, предаде още Франс прес, като се позова на комюнике на Елисейския дворец.

Тази сутрин министърът на вътрешните работи Бернар Казньов ще посети полицейските участъци в района на престъплението, а Оланд ще свика заседание в президентството.

Извършителят на двойното убийство бе застрелян от командоси.

Последвайте канала на

Novini.bg
13223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.06.14 | 11:52

1
RIP ESC

Добави коментар

Водещи новини