Съдът на ЕС: Лондон може да реже детските за имигранти от блока

14 юни 2016 12:49

Съдът на ЕС: Лондон може да реже детските за имигранти от блока
© gettyimages (архив)
2213 2

Великобритания има право да не дава детски надбавки на имигранти от страна-членка на Европейския съюз, предаде Би Би Си.

Днес Съдът на Европейските общности (Съдът на ЕС) в Люксембург потвърди правото на Лондон да не дава социални помощи и данъчни облекчения за деца, които не живеят заедно с родителите си в Обединеното кралство. "Мярката защитава държавната хазна", постановиха магистратите във Великото херцогство. Сега социалната помощ за децата от ЕС, които не живеят на Острова, ще бъде определяна от стандарта на живот в родина на майката и бащата на детето.

Съдът на ЕС отхвърли искане на Европейската комисия, която твърдеше, че намерението на Великобритания е в разрез с правилата за свободно движение на хора, стоки и капитали.

Искането на Лондон за ограничаване на социалните плащания към граждани на другите 27 членки от блока бе поискано от британския премиер Дейвид КамерънДейвид Камерън Дейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966. Той е част от споразумението за преразглеждане на отношенията между Обединеното кралство и блока, припомня медията.
 

Валери Зайцев
2213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.22 | 09:28

2
Това не го разбирам, предпочитат пакистанци, индийци, мароканци, авганистанци и тем подобни станци, пред европейски възпитани и бели хора??? Заслужават си бъдещето, както и всички останали велики държави.

2016.06.22 | 09:28

1
Правилно! Иначе се обезлюдяват европйските държави! Това е начинът!

Добави коментар

Водещи новини