Два влака се сблъскаха в Белгия, има жертви (видео)

  • 06 юни 2016 07:11

  • 6594
  • 0
Два влака се сблъскаха в Белгия, има жертви (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Трима са загинали и деветима са ранени при сблъсък снощи между пътнически и товарен влак близо до белгийския град Лиеж,
съобщават местни медии.

Отбелязва се, че някои от ранените са в много тежко състояние и лекарите се борят за живота им. За 28 пътници са били положени медицински грижи, но всички те ще бъдат освободени да се приберат у дома. В пътническия влак са били 40 души, т.е. нито един не е останал невредим при катастрофата.

Информацията е получена от Франсис Дежон, кмет на селището Сен Жорж сюр Мьоз. Данните са потвърдени и от кмета на град Ермал-су-юи, близо до който е станала катастрофата, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Катастрофата е станала около 23 часа местно време (21 часа по Гринуич), съобщава Франс прес. Белгийската информационна агенция "Белга" съобщава, че двата влака са се движели по една линия и пътническият влак е блъснал задната част на товарния влак.

Възможно е причина двата влака да се окажат в един и същи коловоз да е станала авария в железопътните стрелки.

От железниците допускат, че гръм може да е причинил повредата в стрелките. Два часа преди катастрофата от железниците бяха съобщили, че по същата линия в района на Лиеж има проблем със сигнализацията заради паднал гръм. Снощи над Белгия премина силна гръмотевична буря.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини