Църква забранява на болни от СПИН да се лекуват

  • 25 ноември 2011 09:48

  • 912
  • 0
Църква забранява на болни от СПИН да се лекуват
©

Най-малко шестима британци са починали от СПИН, след като изпълнили заповед на свещеници от Църквата на всички нации да преустановят лекарствата, удължаващи живота, пише скайнюз.

Свещениците призовават болните от "Чумата на ХХ век" да се лекуват с Божията помощ. Журналисти от медията са проникнали в един от храмовете, намиращ се южно от Лондон и представили на свещеник медицински документ, че са болни от СПИН. Той е настоял репортерите да се окажат от лекарски услуги и да започнат да се лекуват при него. Процедурата включвала изслушване на виковете на пастора, която целяла изгонване на дявола. Свещенослужителите твърдят, че виковете давали 100-процентова гаранция за оздравяване и много хора са намерили нормални партньори. "Защото не лекуваме ние, а Бог", твърди свещенослужителят. В замяна на процедурите църквата взимала големи суми пари.

Бившият здравен министър на Обединеното кралство Норман Фоулър заяви пред агенцията, че това е глупав съвет и препоръките на сектата са опасни за живота и здравето на хората.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини