Българин е арестуван за убийство без труп в Гърция

  • 16 април 2016 19:01

  • 3627
  • 3
Българин е арестуван за убийство без труп в Гърция
© gettyimages (архив)

20 месеца след убийството на 23-годишния Такис Вазакопулу от Санторини, българският му приятел, последният човек, който го е видял жив, бе арестуван вчера по обвинение за предумишлено убийство, пише в. Български новини.

Според официална полицейска информация българинът е арестуван в централния град на Санторини - Тира. Следите от Таки се губят от момента, в който българският му приятел го взима с моторчето си от главния път за Мегалохори на 7 август 2014 г. Три месеца по-късно след безрезултатни издирвателни операции, българинът е извикан за допълващи показания в полицията.

Тогава задържаният признава, че той е убил приятеля си по време на кавга, признание, което обаче по-късно оттегля. "Моля ви направете каквото можете, за да го намерите, иначе няма да се успокоя. Не знам къде ще спя довечера, но поне да спя спокоен. Не съм спал от три месеца, откакто се случи това с Таки", казва той. Тези думи изглежда са на българина по време на първите му показания. Предполагаемият извършител – първоначално признава, след което отрича, е отвел полицаите до трудно място, където се изхвърлят боклуците и където само познавач на острова може да стигне до там. „Тук го оставих и го покрих с дърва и чакъл", признал е българинът.

Следователите обаче смятат, че три месеца след престъплението, обемът на боклука там е три пъти по-голям и не може лесно да се идентифицира жертвата. Когато българинът осъзнава колко трудно е да се намери тялото, той променя тактиката. Мъжът посочва други различни точки като място на престъплението. Той дори казва, че е изгорил тялото хвърли костите на няколко места, които са били разследвани от полицията на острова, но без резултат. Няколко часа преди, след като е бил извикан отново от полицията за показания като основен заподозрян, той изглежда е признал за смъртта на приятеля си по време на кавга.

Има информация, че арестуваният е казал как взел Таки от въпросното място от автобусна спирка в посока към дома му в съседния квартал. В някакъв момент двамата са спрели на паркинг, скарали се и го блъснал силно. Такис, падайки си ударил главата в голям камък и останал безжизнен. По време на разпитите българинът е променил няколко пъти обстоятелствата около смъртта на приятеля си.

Един път българинът е казал, че той е карал мотора и Такис е получил световъртеж и паднал. В други показания мъжът, че Такис е карал мотора, загубил управление и се ударил. Той твърди, че когато осъзнал за смъртта на приятеля си,  е мъртъв, прехвърлил сам трупа с колата си в депото за боклуци. В други показания българинът казва, че са му помогнали други двама мъже. В опита си да прикрие престъплението, арестуваният признава, че съзнателно се е опитвал да го представи като самоубийство. Той се възползвал от факта, че по това време младежът е бил психически разстроен заради здравословни проблеми. Той е знаел, че Такис е оставил отчайващата бележка на родителите си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3627 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
валери заец

2016.04.19 | 08:38

3
Стига писахте че циганина-мангуста е българин и второ е мръсен педал.
путин Е ОФШОРНА КУРВА КРАДЛИВА ПРОДАЖНА !!!!!!!!!

2016.04.19 | 08:38

1
ЦИГАНИН КАЖЕТЕ НЕ БЪЛГАРИН ВЕ БОКЛУЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
гаден платен трол

2016.04.19 | 08:38

2
тъпанар ставаш банален.

Добави коментар

Водещи новини