Мигранти от Гърция навлязоха в Македония, полицията ги спря и започна да ги връща

  • 14 март 2016 20:01

  • 1861
  • 0
Мигранти от Гърция навлязоха в Македония, полицията ги спря и започна да ги връща
© Gettyimages (архив)

Около 2 хиляди мигранти от лагера в Гърция успяха да влязат на македонска територия, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс.

Войници са натоварили част от хората на камиони, но все още не е ясно къде ще бъдат откарани. Източник от македонското разузнаване потвърди за навлизането и заяви, че полицаите и военните са се намесили. Междувременно македонската телевизия Канал 5 съобщи, че мигрантите вече са достигнали близкото село Моин, в община Гевгелия, но силите на реда не позволяват на медиите да се приближат. 

Малко по-късно скопското електронно издание "Нова ТВ", цитирайки съобщение на македонското МВР, съобщи, че бежанците са започнали да се връщат обратно в Гърция. В съобщението се казва, че частите на полицията са спрели по-нататъшното навлизане на мигрантите, които заедно с придружаващите ги журналисти са тръгнали обратно за Гърция.

Според македонските власти в Гърция към момента има 44 532 бежанци. От тях в Северна Гърция са 23 042 души. На гръцките острови са регистрирани общо 9 264 мигранти. В лагера Идомени са събрани 12 000 бежанци, в Поликастро 3 370 души, при Кукуш 3 540 души и в Диавата 2003 мигранти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини