Френският "Национален фронт" обвини Турция, че шантажира ЕС за бежанците

  • 07 март 2016 21:38

  • 2107
  • 2
Френският "Национален фронт" обвини Турция, че шантажира ЕС за бежанците
© Getty Images/Guliver

Турските власти използват слабостта на Европа и шантажират страните от ЕС, като искат допълнително финансиране в размер на още 3 милиарда евро за решаването на проблема със сирийските бежанци. Това заяви евродепутатът Флориан Филипо, заместник-председател на френската партия "Национален фронт" коментирайки изявленията на турското ръководство на срещата на високо равнище ЕС-Турция в Брюксел, цитиран от ТАСС и БТА.

"Това искане е неприемливо. Франция, която ще бъде принудена да плати своя дял, изобщо няма средства за подобни разходи - още по-малко в полза на страна, която досега не е направила нищо конкретно", възмути се политикът в официално изявление.

Според Филипо подобна позиция на Анкара е станала възможна заради слабостите на Европа. "Нашите нации станаха по-слаби и по-уязвими, защото Евросъюзът ги лиши от национални граници, суверенитет и възможността да управлява собствената си миграционна политика", убеден е заместник ръководителят на "Националния фронт".

"По такъв начин сме принудени да се подчиняваме на исканията на Турция, която не пропуска възможността всеки път да иска още повече".

Филипо отново напомни за позицията на своята партия, която се бори за възстановяване на суверенния контрол над националните граници в ЕС. "Единственото решение, което ще позволи да се спре притокът на мигранти във Франция е нашата страна да вземе отново в свои ръце собствената си съдба. За тази цел тя трябва изцяло да контролира своята миграционна политика, без да е зависима от европейските съдилища, и окончателно да възстанови националните си граници", смята той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.09 | 07:44

2
Браво,това е национално отговорна позиция!!!!!!!!!
007

2016.03.08 | 21:32

1
Ако в най-скоро време турците не бъдат ударени през ръцете,неизбежно идва краят на ЕС.Америка доволно потрива ръце приближавайки войната до територията на Европа.

Добави коментар

Водещи новини