Хуманитарна катастрофа застрашава Гърция

  • 23 февруари 2016 21:37

  • 4485
  • 5
Хуманитарна катастрофа застрашава Гърция
© Getty Images/Guliver

Гърция е застрашена от хуманитарна криза, предупредиха официални представители на ЕС в момент, когато хиляди мигранти са блокирани в Гърция, след като Македония затвори границата си, а още хиляди дойдоха от Турция, предаде БТА.

"Обезпокоени сме от развитията за балканския път и хуманитарната криза, която може да се разрази в някои страни, особено в Гърция", заявиха европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос и холандският министър за миграцията Клаас Дейкхоф. Двамата приканиха страните членки на ЕС да си сътрудничат "в споделен дух на солидарност и отговорност".

Страните по балканския път на мигрантите включват членките на ЕС Гърция, Хърватия, Словения и Австрия, както и съседките им Турция, Македония и Сърбия. Гърция, която вече се оплака от липсата на солидарност в Европа, заплаши, че може да наложи вето и да блокира желанието на някои страни да се присъединят към ЕС заради миграционната им политика. Атина се ядосва на Турция, откъдето идват бежанците и мигрантите на гръцките острови в Егейско море, а Македония и Сърбия спряха да приемат повечето мигранти, оставяйки ги блокирани в Гърция. И трите страни са кандидатки за членство в ЕС, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4485 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.08 | 21:55

5
Бъдещето на европейските страни с неохранявани граници - бяло, красиво, умно, цивилизовано.

2016.02.28 | 10:15

3
Кошмарите на Гърция едва започват. Маляките ги мързи да си охраняват морето, но не ги мързи да блокират границата с България. Нека Гърция се напълни ислямски цигани.

2016.02.28 | 10:15

4
МАЛАКИТЕ СА ПРАВИ! ОНАЯ ДЪРТА СВИНЯ МЕРКЕЛ ДА СИ ГИ ВОДИ СЪС САМОЛЕТИ, КОРАБИ, С КАКВОТО ЩЕ! ВСИЧКИ ЛИ ТРЯБВА ДА Й ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА? ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА СТРАДАТА, ДА ПЛАЩАТ, ДА ХРАНЯТ ДЖАГАЛИТЕ, ЩОТО НА МЕРКЕЛ ТАКА Й ЗАПОВЯДАЛИ. Е НЕМА КАК ДА СТАНЕ! ГЪРЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, АМА НИЕ С НАЩЕ ПЕДАЛИ-УПАВНИЦИ - ЕДВА ЛИ!
роб на влаЗта

2016.02.28 | 10:15

2
разграденият двор магаретата го пасат ......
Боев

2016.02.28 | 10:15

1
Господа мързеливи маляки нищо ви няма фермерите да си наемат сирйци да им работят ама те са по мързеливи и от вас.

Добави коментар

Водещи новини