Силвио Берлускони: Не напускам политиката

  • 17 ноември 2011 16:54

  • 585
  • 0
Силвио Берлускони: Не напускам политиката
© gettyimages

Бившият премиер на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 няма намерение да напуска политиката, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ако смятате, че ще се оттегля от политиката и ще започна да пиша мемоари, не хранете надежди", каза той пред журналисти. Той остава да бъде депутат и ръководител на парламентарната група на партията си "Народ на свободата". Берлускони заяви, че ще има много важна роля при новото технократско правителство на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна.
"Без нас у Монти няма бъдеще. Неговият кабинет ще работи, когато ние поискаме", допълни той. От агенцията напомнят, че политическата формация на бившия премиер и коалиционният му партньор Северната лига има мнозинство в парламента. Берлускони се обърна към своите привърженици: "Кога ще бъдат новите избори, зависи от вас, защото с нашите места можем да определим докога това правителство ще управлява".
След смяната на правителството в страната фактически няма опозиция, защото всички представени в парламента в Рим партии подкрепиха Монти. По този начин политическият живот си взе почивка до следващите парламентарни избори през 2013 г., коментира медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини