Служебното италианско правителство започна работа (обновена)

  • 16 ноември 2011 14:20

  • 1148
  • 1
Служебното италианско правителство започна работа (обновена)
© gettyimages

Новият премиер на Италия Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна официално пристъпи към изпълнението на своите задължения, предаде ИТАР-ТАСС.

Професор Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна официално се съгласи да бъде начело на новото правителство на Италия. Тази вечер се очаква Монти и неговият 12-членен кабинет да положат клетва. Премиерът ще поеме и Министерството на икономиката. За промишлеността и инфраструктурата ще отговаря генералният директор на Intesa  Сан Паоло Корадо Пасера. за пръв път жена поема министреството на вътрешните работи Анна Мария Канчелиери. Постът външен министър е зает посланика на Рим във Вашингтон - Терци Да СантАгата. министърството на отбраната ще бъде ръководено от председателя на военния комитет на НАТО адмирал Джампаоло Ди Паола.

Утре в Сената ще бъде гласуван вот на доверие на правителството, а в петък предстои гласуване и в долната камара на парламента. Според анализатори правителството на Монти ще остане на власт до 2013 г., когато трябва да се състоят поредните парламентарни избори в Италия. За това време кабинетът трябва да предприеме крайно непопулярни мерки, за да преодолее изключително опасната фаза на финансовата криза, която доведе по падането на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1148 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Генно Развитие За България

2011.11.16 | 15:48

1
Аз съм потомствен благородник и облагородявам по естествен път родословни дървета! Ако има желаещи да пишат wilnter_ademshtein@abv.bg !!! Искате ли да сте цивилизовани като западна европа, да сте просперираща нация, това е вашия шанс !!! :D

Добави коментар

Водещи новини