Хърватският парламент одобри новото правителство

  • 23 януари 2016 10:07

  • 772
  • 0
Хърватският парламент одобри новото правителство
© Интернет

Хърватският парламент одобри снощи ново правителство, съставено от десноцентристка коалиция и ръководено от премиера технократ Тихомир Орешкович, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Ключови задачи пред новия кабинет в най-новата членка на Европейския съюз ще бъдат ограничаването на растящия държавен дълг, намаляването на високата безработица и засилването на слабия икономически растеж, който се появи през 2015 г. след шест поредни години на рецесия. Правителството получи подкрепата на 83 от 151-те парламентаристи.

Представяйки своята програма в парламента, Орешкович посочи, че главна цел на неговото правителство ще бъде да подобри икономическата и социалната ситуация в Хърватия и да увеличи жизнения стандарт, предаде Хина. Премиерът заяви, че неговият кабинет си поставя за цел увеличаване на БВП с над 3 процента, намаляване на държавния дълг на по-малко от 80 процента от БВП до 2020 г., намаляване на бюджетния дефицит до по-малко от 3 процента от БВП до 2017 г., увеличаване на износа с 30 процента, намаляване на безработицата под 14 процента и увеличаване на БВП на глава от населението с 2000 евро.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини