Краят дойде! Берлускони подаде оставка

  • 13 ноември 2011 08:56

  • 2035
  • 3
Краят дойде! Берлускони подаде оставка
©

Премиерът на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 подаде официално оставка, докато стотици демонстранти се бяха събрали в центъра на Рим, за да приветстват неговото оттегляне.

Президентът Джорджо Наполитано прие оставката след среща с премиера в президентския дворец, съобщиха от канцеларията на държавния глава.

"Чувствам свобода. Сега можем да започнем нова история", заявиха опозиционери.

След като получи оставката на Берлускони, италианският президент започна консултации, които могат да продължат и през нощта. Очаква се съставянето на служебен кабинет да бъде възложено на бившия еврокомисар Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна.

Намеренията на Монти са да намали наполовина броя на министрите, което е първа стъпка към свиване на държавния апарат. Раздутата администрация има не малък принос за натрупването на държавния дълг от два трилиона евро, съобщи бТВ.

Последният ден от правителството на Берлускони донесе за италианците увеличаване на данъците, замразяване на държавните заплати за следващите две години и увеличаване на пенсионната възраст.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2035 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
e

2011.11.13 | 12:30

3
---- Прикрепено писмо (ДВУЛИЧНИЦИ С две И ПОВЕЧЕ ИМЕНА И ЛИЦА,А някъде и ЦИФРИЧКА ) ---- Подател: евгени славков До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: ДВУЛИЧНИЦИ С две И ПОВЕЧЕ ИМЕНА И ЛИЦА,А някъде и ЦИФРИЧКА Дата: Неделя, 2011, Ноември 13 12:04:48 ЕЕТ Вълкът кожата си мени,нравьт си не!-казва една стара поговорка,даже и вярна.От такива каузи,за които говори Ц. Цачева и за които "умира",по-скоро умират много хора като Българския народ.Знаеш ли какво каза Словото за това ,което каза тя ? Че такива "каузи убиват Самария.Така,че първановите идеологии чрез Герб са повече от ПАГУБНИ за България.Не се ли засрамяваш Борисов,че изпрати Цачева да се поклони и на другия нечестивец-Бенедикт 16ти -съучастник на "Звяра",и всичко това да лобира за тебе Борисов ?! Не ти ли стигат мръсотиите с ДС-АГЕНТА МинкоМинков-дядо Максим,на когото подари златна кутийка и другия "Въртоломей и той от Звяра" с когото се криехте за ЛОБИРАНЕ по две причини-Турската кандидатура в ES i TVOYA А ГАРАНТИРАН ПРОСПЕРИТЕТ-ПОЛИТИКОПРАВОСЛАВЕН ???!!!

2011.11.13 | 12:23

2
виртуална симулация на реалния живот.... http://www.erepublik.com/en/referrer/Mirdae
sportnamedicina.com

2011.11.13 | 12:23

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини