Георгиос Папандреу се сбогува с гръцкия народ

  • 09 ноември 2011 19:26

  • 800
  • 0
Георгиос Папандреу се сбогува с гръцкия народ
© Интернет

Премиерът Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос направи телевизионно обръщение към нацията в сряда вечерта, за да оповести сформирането на ново правителство. Но той не назова приемник, отбелязва вестник “Ню Йорк таймс”.

Вместо това, той направи нещо като прощално изказване, обобщавайки действията през последните години за стабилизирането и подпомагането на страната, изразявайки ангажимента на държавата към европейския план за помощ и призовавайки политическите партии да преодолеят своите различия.

Преди насрочената среща с гръцкия президент Каролос Папуляс, на която да връзки оставката си, Папандреус каза, че новото правителство на страната ще даде сигнал за „началото на нов политически манталитет, нова политическа култура”.

„Днес ние оставяме настрана своите различия”, каза той, оповестявайки „общите усилия за гарантиране напредъка на страната, не само за оставане част от еврозоната, но и за излизане от кризата”.

По думите му, правителството ще направи нужните усилия за „оправдаване жертвите направени от гръцкия народ през последните две години”.

Последвайте канала на

800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини