Плачещата Айфелова кула помага на децата да разберат случилото се в Париж

  • 19 ноември 2015 09:46

  • 2006
  • 1
Плачещата Айфелова кула помага на децата да разберат случилото се в Париж
© Astrapi

Френските учители използват комикс на плачещата Айфелова кула, за да помогнат на малките деца да разберат какво се случи по време на атаките миналия петък в Париж, при които загинаха най-малко 129 души, съобщава "Ройтерс".

Рисунката на опечалената Айфелова кула, която държи за ръце малки деца и гледа втренчено локва кръв се появи в специално онлайн издание на френското списание за деца "Астрапи", което обяснява на най-малките как "изпълнени с омраза мъже" са извършили атентатите, пише dnevnik.bg.

"Това, което знаем е, че те са терористи, хора, които използват насилие и терор, за да наложат своите идеи", се казва в текста на онлайн дипляната, насочена към най-малките деца. "Първото нещо, което чувстваме, е страх. И за да не остане този страх вътре в нас, трябва да говорим за това", продължава текста. В него са включени и коментари от деца.

"Могат ли терористите да влизат вкъщи?", пита 7-годишният Антоан. "Вярно ли е, че Франция е във война?", се интересува Жюли, на 8 години.

Министерството на образованието публикува в социалната мрежа "Туитър" рисунката, изобразяваща най-известния френски паметник и включи онлайн изданието в материалите, раздадени на учителите, които да говорят с децата за събитията на 13 ноември.

В същото време френското издание Mon Quotidien, насочено към по-големи деца (между 10 и 14-годишна възраст), показа карта на Близкия Изток, която показва кои части на Сирия и Ирак са окупирани от "Ислямска държава".

Франция не включва вероучение в държавното образование - политика, която среща критики в някои райони: че развива недоверие и страх от мюсюлманската общност в най-голямата в Европа страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
2006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.19 | 13:41

1
Сега трябва да ги научат само да пишат в мрежата и да изразявате детското си мнение "Мюсюлманите на сапун! Да бомбандираме ИД! Всеки рязан на кол!". Тези ще се окажат по промити мозъци и от Американците, които вече започнаха да се усещат, кой, как и защо създават тези "терористични групировки". Vive la CIA!

Добави коментар

Водещи новини