Съпругът на убита в „Батаклан" с разтърсващо писмо до терористите

  • 18 ноември 2015 21:09

  • 17795
  • 13
Съпругът на убита в „Батаклан" с разтърсващо писмо до терористите
© Getty Images/Guliver

129 души загинаха при кървавите атентати в Париж миналата седмица. Сред тях е и 35-годишната Елен Лейри, майка на 17-месечно момченце, съобщава Нова телевизия.

Младата жена намира смъртта си в зала „Батаклан".

Два дни след атаките нейният съпруг пише писмо до терористите и обещава, че детето му ще живее щастливо и свободно и няма да мрази „мъртвите души", отнели живота на майка му.

Ето и цялото писмо на Антоан Лейри, публикувано във Facebook и споделено от повече от 180 000 души:

„В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист. Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце. Така че, не, няма да ви подаря и моята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте. Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте. Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години. Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободата и любовта, до който вие няма да имате достъп. Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно. Защото, не, няма да имате и неговата омраза."

Последвайте канала на

Нова Телевизия
17795 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Росен

2015.12.02 | 11:51

13
Като чета посланията тук и си мисля: "Прости им Боже, те не знаят що думат! Прост, оскотял, безразсъден народ, затънал в дребното, материалното, в плюскането и парцалките, потопен в напън да наложи гърчавото си его! Прости им Господи!"
Ицо

2015.11.24 | 11:00

6
Росене,прости на ваще,че са те направили тъпоумен.
Гост

2015.11.24 | 11:01

12
Всички религии са заблуда и окови на човешкото съзнание. Еднакво погрешно и в заблуждение водят и християнството и мюсулманството.... просто едните са по-агресивни и безчовечни. Деня на истинска свобода ще дойде когато осъзнаем че религиите са просто убеждения на поколенията преди нас.
XXXXX

2015.11.24 | 11:01

11
религийте са направени за да разделят хората,а в христианството се казв че Бог е един за всички
Ятак

2015.11.24 | 11:00

8
Това писмо е.... страхотно! Промяната се случва, новата шеста раса, която не може да излъчва друго, освен любов, идва.
Аз

2015.11.24 | 11:00

10
Не бива да забравяме обаче, че любов не означава безусловно приемане на всичко и позволяване на всеки да прави каквото си иска с нас. Защото в противен случай тази любов ще е жива от ден до пладне. Трябва да си отстояваме позициите, но без омраза.
,,,

2015.11.24 | 11:00

9
точно...а пламен от фб-няма да му отделям време за ''остроумията му''.само една дума ПРОЗ
1

2015.11.24 | 11:00

7
аман от сълзливи истории хвърлят прах в очите на българина докато оскъпяват живота му и вземат последната му риза
Жоро

2015.11.24 | 11:00

5
Не мисля, че мога дори да си представя каква е болката на този човек. А омразата убива... Приветствам го, че търси начин да се избави от омразата и да продължи живота си с вяра в доброто. Но ние останалите трябва да се замислим и да си дадем сметка за опасностите и защо се стигна дотук. Ние и правителствата, които ние избрахме отидоха в арабския свят да го променят и демократизират- със сила! Ето и отговора- те идват да променят сега нас пак със сила... Защо се правим, че не виждаме парадокса и лицемерието- твърдим че се борим за правата на хората и за демокрация, а ги налагаме със сила, там където никой не ги е искал. Вижте Либия- как живееха преди и сега... Лицемерно е да ограбваме ресурсите на страните им, да им налагаме форма на управление, която да налага нашите интереси, уж в тяхна полза... Няма как да няма ответен удар- ДА, не ни харесва, но сами го предизвикахме! Нека се обърнем към нашите правителства и нашите управници, само така ще се разплете това кълбо на насилие и терор...
Димитър петров

2015.11.20 | 12:21

3
тия цигани няма да го разберат
агент Павел

2015.11.20 | 21:06

4
Напълно съм съгласен с теб,няма как да го разберат тези неграмотни рязани свине,те са прости същества по-низши от всяка жива твар на тази планета.
Kill them all

2015.11.20 | 02:26

1
Ne znam dali tozi chovecec izpitvava ili ne omraza kum tqh, no I predi i sled kato prochetoh pismoto mu mechtata mi e da GI izpravq vsichkite do Edna stena I da go ubiq muchitelno s kamuni dokato te gledat Issus I krusta I nakraq shte GI zapalq zaedno s korana... Tva da se sluchi da go dojiveq shte e edno ot nai-golqmoto shtastie

2015.11.20 | 03:39

2
Ti po-dobre se ogledai zad teb da niama niakoi Ziganin s sabia ili bradva..Kakto masovo stava v stranata..

Добави коментар

Водещи новини