Рода на организатор на парижките атентати е взривилата се жена

  • 18 ноември 2015 13:46

  • 5277
  • 0
Рода на организатор на парижките атентати е взривилата се жена
© gettyimages

Жената, която се взриви при операцията в северния квартал на Париж – Сен Дени тази сутрин, е роднина на един от организаторите на атаките във френската столица от 13 срещу 14 ноември – Абделхамид Абауд, предаде Би Би Си.

Днес френският вътрешен министър Бернар Казньов обяви официално края на започналата днес операция на силите за сигурност. Той не опроверга, но и не потвърди данните на британската медия. Ръководителят на силовото ведомство заяви, че задържаните са седем души, но не уточни подробности около тяхната самоличност и посочи, че жертвите са две - самоубийцата и още един терорист. Казньов също допълни, че в Сен Дени полицейското присъствие ще остане засилено.

Междувременно излязоха подробности около един от издирваните организатори на атаките, при който загинаха най-малко 129 души – Салах Абделслам. Той е бил задържан през февруари 2015 г. от холандската полиция, защото при рутинна проверка у него е била намерена марихуана. Абделслам е бил пуснат срещу глоба от 700 евро.

Относно един от физическите извършители – Ахмвад ал Мохамад – днес бе съобщено, че той пристигнал във Франция като бежанец. 25-годишният арабин, който се взрив в Париж, е успял да използва дупки в оградата между Сърбия и Унгария.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини