Терористите в Сен Дени готвили нова кървава баня в Париж (галерия)

  • 18 ноември 2015 10:20

  • 11574
  • 3
Терористите в Сен Дени готвили нова кървава баня в Париж (галерия)
© gettyimages

Задържаните и ликвидираните днес хора в северното предградие на Париж - Сен Дени са готвили атентат с много жертви, предаде РИА Новости.

По данни на медията арестуваните и убитите при започналата тази сутрин полицейска операция в района са планирали да извършат терористичен акт в делови район на френската столица. При акцията в Сен Дени бяха арестувани две жени и трима мъже, а при обсадата на апартамент в района една жена се самовзриви, а още двама терористи загинаха в престрелка с тежко въоръжени служители на реда. При операцията са пострадали леко най-малко петима полицаи. Служителите на реда се опитват да влязат в църква, разположена в Сен Дени.

По-късно прокуратура съобщи, че няма човек, който да е избягал след акцията, както бе съобщено днес. Операцията в Сен Дени продължава. Би Би Си съобщи за мъж изваден от тежковъоръжени полицаи от сграда в квартала. С последния арестуван задържаните стават седем. На двама от тях са взети проби за анализ на ДНК.

Започналата в ранните часове българско време акция в Сен Дени, както бе съобщено, целеше откриването и задържането на организаторите на кървавите атентати в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г Тогава при шест атаки загинаха най-малко 132-ма души.

Във връзка операцията президентът на Франция – Франсоа Оланд свика спешно заседание в Елисейския дворец. В срещата участват и премиерът Манюел Валс, и вътрешният министър Бернар Казньов.

Германският канцлер Ангела Меркел също свика спешно заседанието на воденото от нея правителство в Берлин.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.19 | 02:03

3
Последният абзац се повтаря.
МАСТИЯ

2015.11.19 | 02:03

2
Аз го видох накъде избяга терориста! Хукна към Горублянското ханче да хапне една шкембе-чорба и после ще се върне пак да стреля по куките! Даже и джихадистите спазват Кодекса на труда за обедните почивки!
Спиш българино!

2015.11.19 | 02:02

1
Е го! Хората имат и полиция и се стреля на месо! Армията изкараха по улиците да охраняват! А наще продажници \"не може да пратим армията да охрананява границите, че Ердоган какво ще си помисли!\". Продажници! Наще барети един луд с ловна пушка ги направи смешни! Веднага пращайте войската по границата и възстановявайте кльона! Има си законов ред за предоставяне на закрила!

Добави коментар

Водещи новини