Поне двама от терористите, ударили Париж, са били в Сирия

  • 16 ноември 2015 11:06

  • 2376
  • 0
Поне двама от терористите, ударили Париж, са били в Сирия
© Getty Images/Guliver

Поне двама от братята с френско гражданство и жители на Брюксел, участвали в атентатите в Париж в петък, са били в Сирия напоследък. Това съобщават белгийски медии, без да назовават своите източници.

Изяснено е, че издирваният в момента Салех Абдеслам е наел автомобила, използван за атентата в концертната зала "Батаклан". Салех има двама братя, единият от които (Ибрахим) се е самовзривил на булевард "Волтер" в Париж, а вторият (Мохамед) е бил задържан в Брюксел в събота. Издирваният Салех е бил проверен на белгийско-френската граница, но е бил пропуснат, тъй като към момента още не е бил обявен за издирване.

Салех Абдеслам

Салех и Мохамед са работили като общински служители в Брюксел. Те живеели точно срещу сградата на общината в квартал "Моленбек".

Тримата братя, родени и израснали в "Моленбек", са имали присъди за търговия с наркотици и други дребни престъпления.
Тримата шахиди (атентатори самоубийци), взривили се край националния стадион на Франция и на бул. "Волтер", са французи с жителство в Белгия. Отбелязва се, че коланите им с взривове са били пълни и с болтове - за причиняване на повече поражения. Допълва се, че взривните устройства са били много прости и лесни за сглобяване, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини