Бочели и Рамацоти укриват данъци

  • 06 ноември 2015 07:49

  • 1179
  • 1
Бочели и Рамацоти укриват данъци
© Getty Images

Именитият тенор Андреа Бочели и звездата на италианската забавна песен Ерос Рамацоти са данъчни бегълци – гръмнаха медиите на Апенините. Ами оказа се, че и двамата са „препирали” получените за изявите си в чужбина и в родината огромни хонорари в базираната в швейцарския град Лугано финансова къща Tax&Finance (T&F).

С врътката както Бочели, така и Рамацоти, били успели да укрият през последните години от данъчните власти в Италия милиони евро, които били длъжни да внасят в държавната хазна като налог върху доходите им, пише в. Монитор.

Според прокуратурата в Милано, която се докопала до „бегълците” чрез своя „къртица” в “T&F”, освен обичаният навсякъде по света тенор и любимия на милиони момичета певец, още 65 италиански знаменитости са ползвали незаконните услуги на швейцарската финансова къща. Сред тях се открояват римският магнат и издател на няколко вестника Гаетано Калтаджироне, собствениците на модната къща „Балдинини”, която има с бутик за десетки милиони на скъпарската миланска улица „Монти Наполеоне”, Антонио Калиендо - агент на футболисти от ранга на Роберто Баджо и Давид Трезеге, Виолета Мария Луиза - дъщерята на създателя на любимата на италианците верига супермаркети „Еселунга” и милиардер Бернардо Каприоти. Ако се вярва на медиите, скандалната „находка” на прокуратурата в Милано таи още доста имена на известни личности, измеренията на данъчни нарушения на които обаче тепърва трябвало да се доказват и за това те не са оповестени.

Колкото до Андреа Бочели, той според влиятелния в. „Република” използвал за далаверата регистрираната в Ирландия негова компания „Престани Мюзик”, която била „предпералня” на парите му. Ерос Рамацоти бил по-директен, тъй като бил потърсил услугите на “T&F” с единствената цел да му бъде помогнато да не плаща данъци в отечеството си. В информациите си за скандала медиите обаче изрично подчертаха, че все още нито един от двамата изпълнители засега не е вписан в книгата за последствени на прокуратурата в Милано.

Последвайте канала на

Novini.bg
1179 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боев

2015.11.06 | 09:26

1
защо в българия не хванат комунягите дето окрадоха парите на българите и ги изнесоха?

Добави коментар

Водещи новини