В Германия създават специални центрове за по-бърза обработка на мигрантските документи

  • 05 ноември 2015 21:48

  • 1689
  • 2
В Германия създават специални центрове за по-бърза обработка на мигрантските документи
© Getty Images/Guliver

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и коалиционните й партньори се договориха за създаването на специални центрове за приемане и регистрация на мигранти, където в ускорен режим ще се разглеждат молбите за убежище, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В срещата участваха лидерите на Християндемократическия съюз Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер и на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел.

Ще се създадат три до пет такива регистрационни центрове. В тях ще се обработват молбите на хора от страни, смятани за сигурни, като например балканските, тоест на икономически мигранти с ниски шансове да получат убежище в Германия.

Тези мигранти ще са обект на ускорени процедури - една седмица за обработка на молбата за убежище и две седмици за обжалване, отбелязва Франс прес.

Мигрантите няма да напускат районите, където се намират приемните центрове без разрешение от властите. При нарушение може да бъдат съкратени социалните им помощи.

Меркел съобщи, че на кандидатите за убежище ще се издават документи за самоличност по единен образец и само срещу представянето им ще може да се получават социални помощи. Освен това германските власти ще създадат единна база данни за пребиваващите в страната бежанци, отбелязва ТАСС.

За социалдемократите днешното споразумение е равнозначно на отказ на ХДС/ХСС от идеята за създаване на транзитни зони в граничните райони на Германия с цел ускоряване на обработването на молбите за убежище и експулсирането на мигранти, за които няма перспективи да останат в страната, отбелязва ДПА.

По данни на вътрешното министерство, от началото на годината в Германия са пристигнали 758 000 мигранти, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.10 | 22:29

2
Напълнихте Европа с талибани ! ....мислете сега как ще ги изгоните ?

2015.11.06 | 16:53

1
браво на Меркел

Добави коментар

Водещи новини