Швеция вече не може да гарантира места за прием на бежанци

  • 05 ноември 2015 20:28

  • 1974
  • 2
Швеция вече не може да гарантира места за прием на бежанци
© Getty Images/Guliver

Швеция повече не може да гарантира места за приемане на бежанците, които пристигат в страната, заяви министърът на правосъдието и за миграцията Морган Йохансон, цитиран от БТА.

"Главният проблем днес е, че броят на кандидатите за убежище расте по-бързо, отколкото сме в състояние да организираме места за приемането им. Швеция вече не може да гарантира места за всеки пристигащ. Тези, които пристигат, може да бъдат посрещнати с новината, че няма къде да отседнат", каза министърът.

Шведската агенция за миграциите прогнозира, че тази година в страната ще пристигнат до 190 000 кандидати за убежище. Йохансон предупреди, че и капацитетът за обработване на молби за убежище е претоварен. "Скоро ще е две години", каза той за времето на чакане на решение по такава молба. "Бежанците трябва да решат дали да останат в Германия, където има жилища, или да дойдат в Швеция", отбеляза министърът. Той изрази надежда, че съобщението за недостиг на приемни места в Швеция ще помогне за намаляване на мигрантския поток в страната.

Досега Швеция е приела около 120 000 мигранти, което при население от 9,8 милиона жители е най-високият процент на човек от населението в ЕС, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1974 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Az

2015.11.07 | 15:46

2
ТЪПИ ЗАПАДНЯЦИ. ДА БЯХТЕ МЕ ПОСЛУШАЛИ КОГАТО ДОСТА ОТДАВНА КАЗАХ КАКВО ВИ ОЧАКВА. НО ПО-ЛОШОТО ИДВА.
74

2015.11.07 | 15:46

1
Всяка държава в ЕС вече търси начин да откаже. А тези 3 млн, догодина?

Добави коментар

Водещи новини