Доналд Туск свиква нов извънреден Европейски съвет за миграцията

  • 03 ноември 2015 20:08

  • 1902
  • 1
Доналд Туск свиква нов извънреден Европейски съвет за миграцията
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи тази вечер, че насрочва за 12 ноември ново извънредно заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС по въпросите на миграцията.

Туск отбелязва, че основна цел на предстоящата извънредна среща ще бъде оценка на изпълнението на приетите мерки за справяне с кризата. Ще бъде отчетен напредъкът в преговорите с Турция по миграционните въпроси, ще бъдат оценени дейностите по прилагането на квотите за разселване, както и по работата на "горещите точки" в Италия и Гърция. Една от темите в дневния ред е свързана с укрепването на сигурността по външните граници на ЕС.

Председателят на Европейския съвет отбелязва, че темата за миграцията ще залегне и в дневния ред на заседанието на европейските лидери през декември. От април насам се състояха пет заседания на държавните лидери в ЕС, посветени на миграцията, като едно от тях бе организирано от председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
AZ

2015.11.04 | 08:18

1
КАКТО ВЕЧЕ ОТДАВНА КАЗАХ НАЙ-ЛОШОТО ОЩЕ НЕ Е ДОШЛО. ТЕЖКО НА ЕВРОПА, КОЯТО СЕГА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЛЕСБИЙСКО-ПЕДЕРАСТКИ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ С ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ СЪБИРАНИ ОТ НАШИТЕ СЪДРАНИ ДЖОБОВЕ.

Добави коментар

Водещи новини