Европейските лидери ще обсъдят пандемията и международните отношения

25 март 2021 06:33

Европейските лидери ще обсъдят пандемията и международните отношения
© Getty images
287 1

Европейските лидери ще проведат видеоконференция днес и утре, на която ще обсъдят пандемията от COVID-19, международните отношения, икономическия и цифров дневен ред. В нея ще се включи американският президент Джо Байдън, който ще сподели гледната си точка за бъдещото сътрудничество, информира БНР. 

В поканата до европейските лидери председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчерта, че ускоряването на ваксинацията срещу  COVID-19 в ЕС остава основен приоритет. Той бе категоричен, че работата за увеличаването на производството на ваксини, тяхната доставка и гарантирането на повече прозрачност и предвидимост на наличността им трябва да се ускори. 

Мария Габриел: Европейският съвет по иновациите е възможност за Европа – лидер в иновациите

Лидерите ще дискутират също цифровия сертификат, който бе дебатиран в Европейския парламент и подкрепен от португалското председателство. 

Мишел ще информира  държавните и правителствени ръководители за резултата от последните си разговори с руския президент Владимир Путин. Лидерите ще обмислят и подсилване на ангажиментите си с Турция,  във връзка със ситуацията в Източното Средиземноморие По думите на Мишел това ще стане "по последователен, условен и обратим начин".

Novini.bg
287 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amya20

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­­и­ж­­т­­е­­­ ­­­м­о­­­я­т­а­­ ­­т­­­и­й­н­­­ ­­п­­у­­т­к­а­­ ­­-­­­ ­­­W­W­­W­­­.­­B­­G­1­7­.­­C­­­L­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини