Меркел: Бежанската криза в Европа може да бъде решена само стъпка по стъпка

  • 27 октомври 2015 19:42

  • 1792
  • 6
Меркел: Бежанската криза в Европа може да бъде решена само стъпка по стъпка
© Gettyimages/Gulliver

Бежанската криза в Европа може да бъде решена само стъпка по стъпка, със съвместна работа на страните от ЕС и Турция, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, отхвърляйки поредни нападки от страна на баварския премиер Хорст Зеехофер, предаде Асошиейтед прес.

Зеехофер, който неведнъж е определял като грешка решението на Меркел да приеме в Германия мигранти от Унгария, призова тази седмица правителството в Берлин да вземе мерки за ограничаване на наплива от мигранти. Той настоя също канцлерката да възрази пред съседна Австрия заради некоординирания приток от мигранти, които Виена изпраща в провинция Бавария.

Цялата граница на Германия с Австрия, за която отговаря федералното правителство, се намира в Бавария. Регионалното правителство заяви, че си запазва правото да подаде жалба до най-висшата съдебна инстанция в Германия, ако Берлин не вземе резултатни мерки за ограничаване на потока.

Не можем с едно движение да изключим копчето, трябва да действаме стъпка по стъпка, отговори на критиките Меркел, цитирана от БТА. Тя изрази убеденост, че потокът от бежанци може да бъде ограничен само с общите усилия на Турция, Гърция и ЕС, насочени срещу причините за кризата като лошите условия за живот на сирийските бежанци в Турция, Йордания и Ливан. Сътрудничеството с Турция може да се засили след изборите там, които са в неделя, добави Меркел.

Последвайте канала на

1792 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
гошо

2015.10.31 | 01:16

6
Освидетелстване или затвор за откачената или корумпирана бабушкера!

2015.10.28 | 16:54

1
Ама само за нея ли?

2015.10.31 | 01:16

5
Първа стъпка: Убий всички нашественици! Втора стъпка: Ползвай телата за гориво в ТЕЦ - овете! Трета стъпка: Викай още нашественици и започни от стъпка първа. Краен резултат: По-евтин ток!
Катя

2015.10.31 | 01:16

4
Защо намесвате другите страни, г-жо Меркел?! Нали Вие еднолично ги поканихте да Ви решат демографския проблем?! Дръжте си ги - ако щете ги хранете, ако щете ги варете на сапун. А за Вас - съд за особено тежко престъпление спрямо човечеството.
Ние

2015.10.30 | 09:23

3
ТЕ И СТЪПКА ПО СТЪПКА ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ С МИЛИОНИ МИГРАНТИ, А НЕ БЕЖАНЦИ. ЗАПАДНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕКАДЪРНИЦИ СЕ ОПИТВАТ С НЕПРЕСТАННИ ДИСКУСИИ, ИЗВЪНРЕДНИ СЕСИИ, РАБОТНИ ЗАКУСКИ, ОБЕДИ, ВЕЧЕРИ И ДРУГИ ТЕОРЕТИЧНИ ИЗГЪЗИЦИ ДА РЕШАВАТ НАШАТА СЪДБА. СМЕШНО, ТА ЧАК ТРАГИЧНО.

2015.10.30 | 09:23

2
Първата стъпка е Меркел и подобните на нея да бъдат махнати от власт.

Добави коментар

Водещи новини