Силвио Берлускони: Няма да подам оставка

  • 06 ноември 2011 18:03

  • 534
  • 0
Силвио Берлускони: Няма да подам оставка
©

Премиерът на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 опроверга днес слуховете, че ще подава оставка, предадоха световните агенции.

В телефонно обръщение към участници в конференция на активисти на движението "Народно действие" той заяви, че управляващата коалиция разполага с достатъчно гласове в парламента. Берлускони отхвърли възможността за "техническо правителство" на Италия.

"Алтернатива на нашия кабинет могат да бъдат само нови парламентарни избори, които ние не искаме", подчерта италианският премиер.

Във връзка с напрежението, създало се в отношенията между Европейския съюз и Международния валутен фонд, Берлускони заяви, че Рим е помолил Фонда "да потвърди ефективността" на предложените от неговото правителство реформи. "Можем да оттеглим тази молба, когато пожелаем", каза той и призова опозицията в Италия да преразгледа негативното си отношение към антикризисните мерки на правителството.

Наблюдатели твърдят, че това изявление на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 е свързано с настояването за незабавна оставка на кабинета му, поискана вчера на многохиляден митинг на Демократическата партия в Рим и на днешния конгрес на няколко други опозиционни партии, обединили се под надслов "Третият полюс".

Последвайте канала на

БТА
534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини