Световните католически лидери призоваха за ефикасно споразумение за борба с климатичните промени

  • 26 октомври 2015 17:18

  • 1348
  • 0
Световните католически лидери призоваха за ефикасно споразумение за борба с климатичните промени
© Getty Images/Guliver

Римокатолически лидери от цял свят отправиха общ призив на предстоящата конференция на ООН за климатичните промени да се приеме "справедливо, юридически обвързващо и истински преобразяващо" споразумение, което да определи граници на глобалните температури и цели за ограничаване на емисиите парникови газове, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Католически кардинали и епископи от цял свят подписаха този призив във Ватикана. Те заявиха, че климатичните промени трябва да са свързани "със социалната несправедливост и социалното маргинализиране на най-бедните и най-уязвими наши граждани".

Документът в 10 точки е основан на папска енциклика от юни, в която папа Франциск поиска спешно да се предприемат действия, за да се спаси планетата от глобалното затопляне.

"Независимо дали сме вярващи или не, днес сме единодушни, че Земята е споделено наследство, от чиито плодове трябва да се възползва всеки", се казва в призива към конференцията на ООН, която ще се състои в Париж от 30 ноември до 11 декември, допълва БТА.
 

Последвайте канала на

1348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини