Испанско семейство източило 25 млн. евро чрез пирамида

  • 26 октомври 2015 08:35

  • 1760
  • 0
Испанско семейство източило 25 млн. евро чрез пирамида
© gettyimages

Семейна двойка е арестувана в Мадрид за измама на около 50 000 души за общо 28 милиона евро чрез финансова пирамида, предаде АФП.

Хосе Мануел Рамирес и Мария Пилар Отеро са обвинени в измама, участие в престъпна организация и пране на пари. Двамата развивали дейност в данъчния рай в островната държава Сейнт Винсънт и Гренадини, част от Малките Антили. Те примамвали дребни вложители с обещание за лесна и бърза печалба, ако се присъединят към интернет мрежата Унетенет. Измамниците и техните съучастници твърдели, че за инвестиция от 18 000 долара могат да се получат годишни печалби от 67 000 долара, ако се направи дарение от 59,95 долара на месец. Те насърчавали жертвите си да привличат нови инвеститори, за да увеличат печалбата си.

В действителност без вноските на новите партньори жертви предприятието не би могло да плаща тези печалби, уточнява източник от правосъдието. На следващия етап измамниците превърнали натрупаните от жертвите им печалби във фиктивна виртуална валута, която те трябвало да препродават на други жертви, ако искат да си получат вложенията в брой.

Разследването започнало след разкрития на бивш служител на пирамидата, довели до ареста на двадесет души в края на юли из цяла Испания.

Последвайте канала на

БТА
1760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини