Папа Франциск: Църквата не изоставя мигрантите, които вървят по пътищата към Европа

  • 25 октомври 2015 15:17

  • 1079
  • 1
Папа Франциск: Църквата не изоставя мигрантите, които вървят по пътищата към Европа
© Getty Images

Църквата не изоставя мигрантите, които вървят по пътищата към Европа, заяви днес папа Франциск по време на неделната си обедна благословия, предаде Франс прес.

Главата на Римокатолическата църква подчерта, че съдбата на мигрантите е била едно от големите безпокойства на синода, посветен на семействата, който приключи вчера във Ватикана.

Тези семейства /на бежанците/, които страдат най-много, които са изкоренени от земите си, присъстваха на синода, в нашите молитви, в нашата работа, чрез гласовете на някои от техните духовни пастири, които участваха в синода, каза папата.

По време на синода патриарси от Изтока, по-специално от Ирак, Сирия и Ливан бяха поставили акцента върху настоящите трагедии в Близкия изток и хората, които масово бягат от една в друга страна. Те упрекнаха европейците, че забравят всичко това в името на политически сметки и пазарлъци.

Тези хора, търсещи достойнство, тези семейства, търсещи мир, остават все още с нас. Църквата не ги изоставя, подчерта папата.

Народът не изключва ощетените хора, а напротив, включва ги. Народът, такъв какъвто го иска Бог, е едно семейство на семействата, в което онзи, който е уморен, не е маргинализиран, не е изоставен назад, а успява да върви напред заедно с другите, ката папата пред десетки хиляди поклонници дошли днес на площад Свети Петър във Ватикана.

Последвайте канала на

БТА
1079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дявола се е вселил в него

2015.10.26 | 11:11

1
TOП ПРЕСТЪПНИК НОМЕР 5

Добави коментар

Водещи новини