Франция призна "третия пол"

  • 14 октомври 2015 19:18

  • 1879
  • 4
Франция призна "третия пол"
©

Френски съд за първи път призна "трети пол" за човек, роден и с мъжки, и с женски полови органи. Ищецът, който бил обявен за мъж при раждането си, вече официално може да използва термина „неутрален пол” в личните си официални документи, съобщава france24.com. Случаят обаче подлежи на обжалване.

Ищецът е роден с „недоразвита вагина” и „микропенис”, но няма тестиси. Той е женен, с едно осиновено дете.

"Като тийнейджър аз разбрах, че не съм момче. Не съм имал брада, мускулите ми не растяха. Днес най-накрая се чувствам признат от обществото, от което наистина съм част”, сподели „той”.

Човекът е на 64 години и се обърнал към съда през юни с искане да признае „неутрален пол” или друго наименование, което да не е „мъж” или „жена”. Когато бил на 35 години се подложил на лечение с тестостерон.

"Моят външен вид ставаше по-мъжествен. Аз бях в шок, вече не се възприемах. Това ме накара да осъзная, че не съм нито мъж, нито жена", разказва човекът.

Няколко страни, сред които Германия, Австралия, Нова Зеландия и Непал, официално признават трети пол. Индия, Пакистан и Бангладеш също имат официално наименование за така наречените „хиджра граждани”, които не се самоопределят като мъже или жени.

Последвайте канала на

1879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
batman

2017.11.26 | 17:09

4
Децата в детските градини за 8ми март вече няма да рисуват картички на майките си, за да не дискриминират детето с 2ма бащи. Когато учителките кажат ''Както бащите ви вкъщи си бръснат брадата'' някое дете ще се депресира, че е с 2 майки и те ще съдят даскалката, която от млада просперираща и грижовна жена ще се превърне във вехта и изтормозена безработна на помощи. Бляскаво бъдеще ни чака

2015.10.15 | 18:39

3
ЕС са всичките третополови !Ни жаба ,ни рак !А ние се водим по тях !Значи и ние ще станем третополови !Нова мода -педеурунгели !
dsdsf

2015.10.15 | 18:39

2
Idwa kraqt na sweta s tezi priznaniq !
андроидов

2015.10.15 | 10:15

1
Педрунгелите са болни хора в америка отдавна има клиники които ги лекуват научно потвърдено и доказан факт

Добави коментар

Водещи новини