Словакия изпрати полицаи в Унгария, за да помогнат за контролирането на потока от мигранти

  • 14 октомври 2015 15:19

  • 1075
  • 0
Словакия изпрати полицаи в Унгария, за да помогнат за контролирането на потока от мигранти
© Getty Images/Guliver

Словашкото правителство реши днес да изпрати 50 полицаи, които да помогнат на съседна Унгария да контролира броя на мигрантите, пресичащи границата й, за да влязат в ЕС, съобщи Ройтерс.

Словакия и други централноевропейски страни, които приеха десетки хиляди мигранти от Сирия, Афганистан и други конфликтни зони, заявиха че блокът трябва да подсили външните си граници като част от каквато и да е колективна стратегия.

Страните членки на ЕС се опитват да се споразумеят за стратегия за справяне с мигрантската криза. Унгария, Словакия и Чехия се противопоставиха на одобрения миналия месец план за задължителни национални квоти за разселване на 120 000 търсещи убежище сред 28-те страни членки на ЕС, допълва БТА.

"Ако Чехия, Полша, Словакия и Унгария обединят силите си, това ще е значителен принос в опазването на шенгенската граница между Унгария и Сърбия", заяви словашкият премиер Роберт Фицо. Словашките полицаи ще работят на границата между Унгария и Сърбия в продължение на един месец, показват документите на правителствения уебсайт. Чешкото правителство също прие да изпрати полицаи и войници, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини