Европейският комисар за изследвания, наука и иновации Карлош Моедаш с визита у нас

  • 07 октомври 2015 14:10

  • 1537
  • 2
Европейският комисар за изследвания, наука и иновации Карлош Моедаш с визита у нас
©

В София пристига европейският комисар за изследвания, наука и иновации Карлош Моедаш. Целта на посещението му е да връчи на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г доклада и заключенията от партньорската проверка на националната система "Наука-иновации" по инструмента "Policy Support Facility" към Европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020", съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Визитата на Карлош Моедаш ще започне в 9.00 часа на 8 октомври с посещение на София Тех Парк, където ще има среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Участници в срещата ще бъдат вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, проф. Люк Суте - ректор на Маастрихтския университет, и Роман Архона от Главната дирекция "Наука и изследвания" в ЕК.

От 10.00 часа утре в зала "Сердика" на "София Хотел Балкан" Карлош Моедаш ще представи ролята на Policy Support Facility, инструмента за провеждането на реформи в областта на науката и иновациите в страните-членки на ЕС. Проф. Люк Суте, ректор на Маастрихтския университет и председател на международния панел за оценка на националната система "Наука-иновации", ще запознае аудиторията с основните резултати от оценката и препоръките, включени в доклада и заключенията на партньорската проверка.

В рамките на посещението на Карлош Моедаш от 11.00 ч. в "София Хотел Балкан" ще има конференция, посветена на основните резултати и препоръки на международния панел за оценка на Националната система "Наука-иновации". Ще бъде споделен и успешният опит на български колективи, спечелили проекти, подкрепени от Европейската комисия в рамките на "Хоризонт 2020".

Министърът на образованието Тодор Танев ще направи изказване за бъдещето развитие на Националната система "Наука-иновации". В програмата на еврокомисар Моедаш е предвидена и среща с президента Росен Плевнелиев.

В 12.20 часа в "София Хотел Балкан" ще има съвместна пресконференция на еврокомисар Моедаш и на министър Тодор Танев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
слуги на рептилите

2015.10.07 | 14:31

2
ТАЗИ СВИНЯ С ОЧИЛАТА ДАЛИ НЕ ЕВРЕИН ГАДЕН????И КОГО НАГРАЖДАВА САМО ВИЖТЕ.
леля ти

2015.10.07 | 14:31

1
Стига вече!Насраха се да идват все у нас.Колкото сме по-бедни по ни напъплят.Беден човек "гости"посреща ли???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини