Дончев и Горанов представиха новосъздадения "Фонд на фондовете" (видео)

  • 22 октомври 2015 13:29

  • 1957
  • 0
Дончев и Горанов представиха новосъздадения "Фонд на фондовете" (видео)
©

Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва представиха създаването на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България”.

Така нареченият "Фонд на фондовете" е еднолично акционерно дружество с държавно участие в капитала и с двустепенна система на управление - Надзорен и Управителен съвет. Контролният орган на самия фонд ще бъде Надзорният съвет.

Представители на работодателски организации подкрепиха създаването на Фонда и заявиха, че се надяват той да работи ефективно, както и да има пълна прозрачност при разпределяне на евросредствата. "Ние заставаме зад добрите намерения на правителството", обявиха работодателите, предаде репортер на novini.bg.

Управителният съвет е с председател Валери Белчев и членове Иван Даков и Мартин Дановски.

Валери Белчев обяви, че дружеството ще заработи и ще отговаря на най-високите стандарти, както и обеща да работят прозрачно и да бъдат оперативни.  Горанов от своя страна заяви, че е предупредил всички от новосъздадения фонд, че нямат право на провал.

Създаването дружество - трябва да отговори на изискването за добро  корпоративно управление, да предприеме стъпки за ограничаване риска от политическо влияние над оперативните решения и да докаже  професионален опит  и квалификация на служителите за управление на финансови инструменти.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини