Съюзник на Силвио Берлускони поиска предсрочни избори

  • 03 ноември 2011 16:51

  • 371
  • 0
Съюзник на Силвио Берлускони поиска предсрочни избори
© gettyimages

Лидерът на участващата в италианското правителство партия Северна лига Умберто Боси заяви днес, че би предпочел да има предсрочни парламентарни избори, а не да се назначава съставен от технократи правителство със задачата да се справи с икономическата криза, съобщи Ройтерс.

Боси направи изказването след дискусия с президента Джорджо Наполитано, който проучва мненията за най-добрия начин за справяне с кризата. Мнозина предполагат, че министър-председателят Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 и ключовият му съюзник Боси искат да запазят разклатеното правителство до Коледа, а после да се подготвят за предсрочни избори през пролетта.
Наполитано заяви, че всички основни партии в Италия са наясно със сериозността на проблемите, които изискват спешни мерки, и с необходимостта от съгласувани усилия за стимулиране на растежа и намаляване на огромния държавен дълг. По думите му обаче опозицията настоява за правителство на националното единство, докато управляващата коалиция смята, че няма алтернатива на сегашното правителство.

Последвайте канала на

БТА
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини