Белгия почва платена кампания във Фейсбук за разубеждаване на имигранти от Ирак

  • 28 септември 2015 09:44

  • 1276
  • 0
Белгия почва платена кампания във Фейсбук за разубеждаване на имигранти от Ирак
© gettyimages

Белгийското правителство начело с Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в започва от тази седмица кампания във Фейсбук, с която да убеди иракчаните, насочили се към Белгия, че това е безсмислено, съобщават местни медии.

Държавният секретар по убежището и имиграцията Тео Франкен пояснява, че рекламните банери във Фейсбук ще бъдат насочени основно към жителите на Багдад. Тази мярка се предприема, тъй като напоследък близо половината от подалите молби за убежище в Белгия са мъже между 25 и 45 години, дошли от иракската столица. Банерите ще съобщават, че подобни кандидати за убежище рядко получават статут за пребиваване. Белгийското правителство желае да изясни, че пристигането в страната и подаването на документи не е достатъчно, за да се получи статут за пребиваване.

Франкен отбелязва, че подходящите за получаване на статут са гражданите на Сирия, особено семейства с малки деца. Миналата седмица водачът на белгийските националисти Барт де Вевер, от чиято партия е и Франкен, заяви пред студенти, че в Багдад няма война и следователно иракчаните няма изгледи да получат закрила в Белгия.

Междувременно вчера 13 хиляди души участваха в шествие по улиците на Брюксел в защита на имигрантите. Те се обявиха за достойни условия за посрещането на търсещите закрила, както и за действия срещу проявите на расизъм и ксенофобия.

Последвайте канала на

БТА
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини