Меркел: САЩ трябва да направят повече по отношение на бежанската криза

  • 22 септември 2015 08:01

  • 2171
  • 7
Меркел: САЩ трябва да направят повече по отношение на бежанската криза
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова САЩ да приемат повече кандидати за убежище в момент, когато Европа се мъчи да се справи с най-големия приток на имигранти от Втората световна война насам, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Не изглежда особено реалистично Европа да се справи сама без помощта на САЩ", каза Меркел пред парламентаристи от нейната партия Християндемократически съюз и базирания в Бавария Християнсоциален съюз. САЩ могат да поемат повече бежанци от Сирия, както и да подобрят условията за живот на сирийците в бежанските лагери в Ливан, Йордания и Турция, отбеляза канцлерката.
Меркел подчерта, че не очаква бързо уреждане на бежанската криза на специалната среща на лидерите от ЕС в сряда. "Решение няма да се намери незабавно. Ще ни е нужно търпение и издръжливост", добави тя.

Германия е страната в Европа, приела най-много кандидати за убежище, като се очаква до края на годината те да достигнат рекордните милион души. САЩ обявиха, че ще приемат най-малко 10 000 сирийски бежанци през финансовата година, започваща през октомври. Тези хора ще са част от общо 85 000 бежанци, очаквани в САЩ от цял свят тази година. Вчера Белият дом съобщи, че отпуска допълнително 419 милиона долара за хуманитарна помощ за сирийските бежанци, с което американската помощ достига 4,5 милиарда долара.

Говорителят на Белия дом подчерта, че САЩ трябва да поеме своя дял, но в крайна сметка проблемът ще бъде решен, като се разгроми групировката "Ислямска държава" и политическата ситуация се промени така, че сирийските бежанци да могат да направят онова, което всъщност искат - да се върнат у дома.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2171 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Джоро

2015.09.23 | 09:46

7
"Госпожо" Меркел, какво искате повече от САЩ? Те каквото можаха направиха-пратиха ти мигранти, на теб и на цяла Евраопа. Бандитите, които направиха САЩ, които избиха месното население, които си избиват президентите и много народи по цялият свят, сега ще унищожат и Европа, от която са дошли. На циганина като му дали власт, той убил първо майка си и баща си!

2015.09.23 | 09:45

6
Фрау Меркел изпълнава тайните заповеди на Световната циониска мафия за унищожаването на цивилизована Европа, чрез преместването на огромна мюсюлманска маса в нейните територии! Но истината за това гинатско мероприятие е съвсем друга!! С преместването на милионите бежанци от родните им места, се освобождават огромни територии, близки до Израел, които ще бъдат анексирани скоро от тази изкуствена държава, за да се реализира дългоочакваният план за създаването на Велик Израел!! За това основните и единствени "спонсори"на тези бежански вълни са Сорос, Родшилд и останалата еврейска сган!!

2015.09.22 | 22:12

5
колко ли милиона бежанци тепърва идват,а емигранти

2015.09.22 | 22:12

4
прасето започна да квичи
гошо

2015.09.22 | 22:12

3
Няма ли кой да вкара тая чифутска слугиня там където и е мястото?В затвора.
Христо

2015.09.22 | 22:12

2
Ами те достатъчно правят ма ,офцо ,нали те я предизвикаха:-)
FM

2015.09.22 | 21:55

1
Нали САЩ направиха тази бежанска криза, какво още иска Меркел. Ибахти патката.

Добави коментар

Водещи новини