Събралите се около Одрин мигранти започнаха да се разотиват

  • 20 септември 2015 12:01

  • 3838
  • 8
Събралите се около Одрин мигранти започнаха да се разотиват
© Getty Images/Guliver

Стотици мигранти, предимно от сирийски произход, които се бяха събрали около град Одрин с надеждата да прекосят затворената за тях турско-гръцка граница, започнаха да се разпръсват на малки групи след призив на турския премиер Ахмет Давутоглу, съобщи Франс прес.

Групата от около 500 души, които лагеруваха при тежки условия до международната магистрала, водеща към границата, през последните дни на няколко пъти се сблъскваха със силите на реда. Снощи те напуснаха околността в автобуси, наети от властите. Някои от тях се присъединиха към група от около 1500 мигранти, които се намират в града. Други се върнаха в Истанбул, на 200 км на изток, съобщава АФП, като се позовава на информация от свой фотограф.

Властите се надяват, че след освобождаването на магистралата, другите мигранти, които лагеруват в града, ще го напуснат скоро.
Турският ислямско-консервативен премиер Ахмет Давутоглу се срещна снощи в Анкара с шестима представители на мигрантите, за да разреши ситуацията. След края на срещата той обясни в Туитър, че е "помолил бежанците до понеделник да прекратят акцията си".

"Гласът на нашите сирийски братя бе чут от целия свят, сега те трябва да се върнат към нормалния живот", заяви премиерът. Той обеща да продължи да прави всичко за над 2 милиона сирийски бежанци, които се намират на турска територия. "Готови сме да изпратим хората към страни, които им отварят вратите си, но за нещастие нито една страна не е дала позитивен отговор", изрази съжаление Давутоглу.
Одрин е последният голям град на турска територия преди границата с Гърция и България. Старата османска столица винаги е била ценен пункт за бежанците, отиващи в Европа, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3838 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.24 | 19:34

8
Братя сидерасти САМО ФАКТИ , нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ..Демокрация..? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ..Демокрация.., обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ..Демокрация.. че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.САМО ФАКТИ!
123

2015.09.22 | 07:11

7
eей боклук и аз бях седесар и ходех по митингите 90-97 година да сваляме комунистите.и кво се оказа накрая .че тези демократи са биле пълни измамници под вещото ръководство на запада и сащ.разграбване,събаряне и унищожаване на икономиката на българия.от което следва пълна зависимост от европа и америка.толкова заблудени бяхме че няма и накъде.и сега като го обмислям как само са ни използвали всички .както и сега.отдавна разбах че този живот дето го живяхме при бай тодор вие само може да си го мечтайте.и запомнете че форда мерцедеса бмв не са критерии за добър живот
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.21 | 09:31

2
От Атака сме добри, от ми.нети устата ни гори. Ние сме руски подлоги, и всичките сме дроги. Пу.ткин в рубли ще ни плаща, и хуя гордо ни поклаща. Волен искаше по пет, ама Пу.ткин за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря, и веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз, щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни, иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири, на Варадеро да се вири.

2015.09.21 | 18:04

6
перepаcтите от коалиция бостан само за пишки ли си мислите ? :)

2015.09.21 | 12:05

5
PUSNETE Gi V BILGARiA

2015.09.21 | 12:04

4
RECHENIETO E EDNO-KOLKOTO SE MOJE PO BURZO DA SE OSIGURI OTNOSITELNO SPOKOISTVIE V SOBSTVENITE IM DURJAVI I VSITCHKI PO MESTATA SI INATCHE TRUGNE LI GOLEMIA POTOK KUM EVROPA CHTE GORIM OT VSYAKUDE

2015.09.21 | 12:04

3
Това е временно. Скоро пак ще щурмуват границите ни. Трябва да се създаде голям лагер в Сирия на тяхна земя и да се пращат кинти там а Червения кръст да ги лекува и храни.
ALOOOOOOOOOO ADMINAAAAA-KURVOOOOOO

2015.09.20 | 18:16

1
ste te iba v ystata kurvoooooooo

Добави коментар

Водещи новини