Оланд губи още на първия тур президентските избори през 2017, сочи анкета

  • 07 септември 2015 07:27

  • 1816
  • 1
Оланд губи още на първия тур президентските избори през 2017, сочи анкета
© Gettyimages/Gulliver

Президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 ще изостане зад Марин льо Пен, Никола Саркози или Ален Жупе на първия тур на президентските избори във Франция през 2017 г.

Това сочат резултатите от анкета на социологическия институт Ифоп, поръчана от в. "Фигаро" и телевизия Ер Те Ел, цитирана от БТА.

Тези резултати означават, че Оланд няма да стигне до втори тур, пише "Фигаро". Според анкетата за него ще гласуват най-много 19 на сто от избирателите, което го изтласква на трето място на първия тур, независимо кой ще е съперникът му от десницата.

На първо място е Марин льо Пен, която предпочитат 27 на сто от избирателите пред Никола Саркози и 29 на сто пред Ален Жупе. Двамата десни лидери имат подкрепата на 25 на сто от анкетираните - с 6 процента повече от Оланд.

По-тревожна за държавния ръководител е тенденцията на растяща подкрепа за кандидатите на десницата. Допреди няколко месеца Оланд изоставаше с между 2 и 4 процента от Саркози или Жупе.

"Ясно е, че няма динамика в полза на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Напротив - той губи почва в сравнение с конкурентите си за класиране на втори тур", казва социологът Жером Фурке от Ифоп.

Освен това мнозинството французи - 78 на сто според анкетата - искат Оланд да не се кандидатира през 2017 г. Неодобрението към него е внушително, включително в сърцето на собствената му електорална база, и това не е в полза на левицата - нито един от възможните леви кандидати не привлича бившите избиратели на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, сочи анкетата.

Марин льо Пен засега изглежда не губи подкрепа заради политическо-семейния конфликт с баща си Жан-Мари льо Пен, продължава "Фигаро". "За една година лидерката на Националния фронт се задържа на едно ниво. Вътрешната криза в НФ не й носи негативи. В сравнение с първия тур на президентските избори през 2012 г. тя печели 9 точки, което е забележително", отбелязва Фурке, цитиран от в. "Фигаро".

Последвайте канала на

1816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
⌛️

2015.09.07 | 12:45

1
Mi te vsichki bejanci shte glasuvat za Merkel-Kravata,shte stane president i na Siriq osven na Germania.....to se znae che drugite shte izgubqt Izborite! Pri takiva prodavnici e normalno

Добави коментар

Водещи новини