Снимка на мъртво момченце, изхвърлено от морето, шокира Европа (снимка)

  • 03 септември 2015 10:25

  • 4988
  • 6
Снимка на мъртво момченце, изхвърлено от морето, шокира Европа (снимка)
©

Снимка на мъртво малко момченце, което лежи по лице на морския бряг, изхвърлено от морето, шокира хиляди хора по света. Неговата трогателна история бързо се разпространи из социалните мрежи.

Фотосите са от Турция и се появиха вчера в интернет, информира "Стандарт".

Оказва се, че 5-годишният Галип и 3-годишният Айлан Курди са били на борда малка гумена лодка, препълнена с бежанци, бягащи от Сирия. Двамата не са имали спасителни жителки и паднали във водата заедно с други сирийци, опитали се безуспешно да стигнат към гръцкия остров Кос.

Турската информационна агенция „Доган" посочва, че три деца и една жена, които били в малка лодка, са се удавили. Само двама души, били с тях, са успели да се спасят и да доплуват до брега. Други медии изтъкват, че общо 17 тела са били изхвърлени от водата на плажа на Али Хоча в курортния град Бодрум.

„Ако тази шокираща снимка на мъртво сирийско момченце, изхвърлено от морето, не промени отношението на ЕС към бежанците, какво ще го направи?", пише вестник „Индипендънт" в свой материал по повод случая.

Докато европейските лидери се опитват да предотвратят бежанската криза на континента, все повече и повече имигранти умират в отчаянието си да избягат и да стигнат до безопасността, посочва британският ежедневник и обяснява защо публикува снимката.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4988 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
nev

2015.09.15 | 13:56

6
tova e tragediya a vie kakvi glupavi komentari pravete
"еврейска демокрация"

2015.09.15 | 13:56

5
исраел да спре да спонсорира така наречена организация ИДИЛ от фанатични продажни мюсюлмани,който убиват мирни граждани в Сирия.
В е л и к и я

2015.09.07 | 03:36

4
Бягат насам щото са им казали че тук дават пари без да се работи , а и просията и джебчийството не се наказва със строги закони и върви та пее .. що не вземат да бягат към други места .. и да не ми казват само че бягат ... Кога са ги правили тия деца там не е било по различно от сега , войната е от години но те са решили да се онождат , щото с това дете на ръце да превземат страни с които нямат нищо общо .. това е стратегия ... Циганска стратегия .. те за друго акъл нямат ....
Иванов

2015.09.05 | 23:21

3
Като започнат сирйците да режат глави на европейци и да ги набучват на железни огради, тогава друга песен ще запеете.

2015.09.05 | 13:20

2
а снимка на пандизчии и терористи които минават границите свободно не смути никои

2015.09.04 | 12:11

1
ЗАТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ДА ПЛУВАТ КЪМ ЕВРОПА

Добави коментар

Водещи новини